25. august 2014

Kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management har gennemført for i alt kr. 845 mio. kroner transaktioner af strøgejendomme i København siden oktober 2013. Senest har Aberdeen på vegne af en gruppe udenlandske investorer solgt den markante strøgejendom Østergade 33-35 for 215 mio. kroner til en anden udenlandsk fond, Cordea Savils. Den kombinerede butiks- og kontorejendom har gennemgået en tidssvarende facaderenovation og huser ankerlejerne COS (H&M) og The Body Shop på ca. 1.900 m2.

“Aberdeens opgave er at udvikle value added/core+ ejendomme for professionelle investorer. Vi skaber attraktive rammer for lejerne og sammensætter et godt miks af stabile lejere. Når ejendommen er fuldt udlejet til solide lejere på lange kontrakter, er den salgsmoden. Den optimerede core ejendom leverer nu et stabilt afkast, der efterspørges af institutionelle investorer med lavere risikoprofil,” siger Tonny Nielsen, Head of Asset Management, Property, Aberdeen Asset Management.

Tonny Nielsen fortsætter ”Vi ser en fortsat efterspørgsel fra både danske og udenlandske investorer efter core strøgejendomme. Vi er eksempelvis ved at lægge sidste hånd på udviklingen af Absalonsgård på Rådhuspladsen, hvor der bl.a. snart åbner en Netto og en Starbucks. Så er ejendommen udviklet fra en value added til en core ejendom, og dermed klar til salg, når investor ønsker det.”