15. oktober 2013

Aberdeen Asset Management og Saxo Properties indgår aftale om overdragelse af forvaltningen af en ejendomsportefølje bestående af bolig- og erhvervsejendomme i indre København til en værdi af ca. kr. 3,7 mia. Aftalen betyder, at 16 medarbejdere følger med. Aberdeen styrker dermed positionen som en af landets førende forvaltere af ejendomme og ejendomsinvesteringer med en samlet forvaltning af ejendomme på ca. kr. 14,6 mia.

Aberdeen og Saxo Properties har indgået aftale om overdragelse af forvaltningen af bolig- og erhvervsejendomme til en værdi af 3,7 mia. kr., der samtidig betyder, at 16 medarbejdere fra ejendomsselskabet følger med over til Aberdeen, mens ledelsen fortsætter som rådgivere efter gensidig overenskomst. Med overtagelsen af Saxo Properties får Aberdeen Asset Management komplementeret investeringsuniverset på ejendomsfronten med strøgejendomme i indre København.

Hos Aberdeen betegnes overtagelsen af specielt strøgejendommene i det indre København som et virkelig godt match til selskabets forretningsstrategi samt til den eksisterende ejendomsportefølje, der er bygget op uden for dette segment. Investorerne bag ejendommene fra Saxo Properties er primært udenlandske finansielle og institutionelle investorer.

”Det er en spændende ejendomsportefølje med nogle markante investorer bagved, og i vores optik passer dette setup meget godt med Aberdeens måde at gøre tingene på. Derfor ser vi også meget frem til at arbejde sammen med denne nye gruppe investorer” siger CEO i Aberdeen, Tonny Nielsen. Han understreger, at håndteringen af ejendommene fremadrettet er sikret bedst muligt i aftalen ved, at  medarbejderne følger med over til Aberdeen.

”Vi glæder os til at byde de nye medarbejdere velkommen hos os, og til at samarbejde med dem om at yde den bedst mulige service. Sammen skal vi arbejde på at videreudvikle potentialet i ejendommene,” forklarer Tonny Nielsen.

Bjørn Krog Andersen, Executive Vice President, Group General Counsel, fra Saxo Bank glæder sig over aftalen med Aberdeen. ”Saxo Bank vil søge ind til kerneforretningen, og derfor har det været et ønske at afhænde Saxo Properties. Der har været interesse for de attraktive ejendomsbesiddelser og klienter, og vi glæder os over, at det er Aberdeen, der skal fortsætte med at udvikle forretningen,” siger Bjørn Krog Andersen.

Med overtagelsen af denne portefølje er Aberdeens samlede ejendomsinvesteringer under forvaltning i Danmark vokset til ca. 14,6 mia. kr. på vegne af institutionelle og finansielle investorer.

Parterne ønsker ikke at uddybe de økonomiske detaljer bag aftalen.