17. februar 2017

Silkeborg kan fra 2020 se frem til at blive hjemby for Midtjyllands højeste beboelsesejendom. Den 70 meter høje bygning er nyeste skud på stammen af projekter fra kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management, der gerne kigger ud over Københavns rammer for at finde attraktive udviklingsprojekter.

Få yderligere info om projektet her

Aberdeen Asset Management har på vegne af investorer opkøbt en grund på Papirfabrikken i Silkeborgs bymidte. Her vil kapitalforvalteren bygge Midtjyllands højeste beboelsesejendom, som forventes at stå færdig 1. januar 2020.

Aberdeen har købt grunden af K/S Papirfabrikken, og den skal om tre år danne base for 11.380 m2 fordelt på lejligheder og erhverv og dertil etableres en p-kælder. Projektet kommer som led i en strategi om at supplere porteføljen af københavnske ejendomme med projekter i øvrige dele af landet.

– Vi har stort fokus på ejendomme i København, men i takt med at markedet udvikler sig, er det også blevet interessant at kigge på landets øvrige byer. Silkeborg er en rigtig spændende by set fra et udviklingsperspektiv. Her er smuk natur, god infrastruktur og et levende byliv. Det hjælper alt sammen til at gøre bygningen særdeles attraktiv. Størrelsen og arkitekturen vil uden tvivl gøre Papirtårnet til et kendemærke for byen, siger landechef Henrik Kruse fra Aberdeen Asset Management.

Også fokus uden for hovedstaden

Byer som Silkeborg har for alvor fået Aberdeen Asset Managements interesse. Kapitalforvalteren mener, at der fortsat er mange interessante udviklingsejendomme i København, men omvendt er konkurrencen i hovedstaden også gået i vejret.

– Efterspørgslen på attraktive ejendomme i København er meget høj, og det gør, at der er længere mellem de sager, der tilgodeser købere og developere. Omvendt kan vi se, at projekter som Papirtårnet er i høj kurs blandt slutbrugerne, og derfor har vi også øget vores fokus på muligheder som denne i Silkeborg. Vi har høje forventninger til, at Papirtårnet bliver en spændende sag for vores investorer, siger Henrik Kruse.

Flot byggeri for alle

Papirtårnet bliver i alt 11.380 m2 fordelt på 23 etager. Den 70 meter høje bygning vil indeholde cirka 1.000 m2 erhvervslokaler, som med al sandsynlighed vil rumme butikker og restauration. De øvrige etager i bygningen vil bestå af lyse lejligheder i varierende størrelse. Alle med private altaner, en fantastisk udsigt og suppleret med egen parkeringsplads i husets p-kælder.

Ambitionen bag Papirtårnet, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, er at skabe en bygning, der både rummer prisvenlige andelsboliger og unikt liebhaveri. Papirtårnet forventes at stå færdigt 1. januar 2020, og byggeriet begynder i efteråret 2017.

Læs omtale i Midtjyllands Avis:

Forsideomtale
Artikelside 1
Artikelside 2