2. januar 2018

Huset "Horisonten" i Aalborg med 160 boliger og 360 gr. udsigt over Nordjylland står klar i 2020

Foto: Arkitema Architects

Aberdeen Asset Management står bag opførelsen af Horisonten på Lindholm Brygge i Aalborg. Bygninger fra den tidligere cementfabrik bliver genskabt til bolig og erhverv, og huset forventes at stå færdigt i sommeren 2020.

"Aalborg er en rigtig spændende by set fra et udviklingsperspektiv. Og så er her en helt utrolig smuk natur, god infrastruktur og et levende byliv. Det hjælper alt sammen til at gøre bygningen særdeles attraktiv, både for os og ikke mindst for de kommende beboere", siger Fund Manager Michael Schumann fra Aberdeen Asset Management.

Horisonten bliver 66 m højt og vil huse en blanding af bolig og erhverv med café i stueetagen. De øvrige etager med udsigt over fjord, skov og by bliver ejerboliger med stigende kvalitetsniveau op i gennem huset til de øverste 4 eksklusive penthouse lejligheder.

Det er Elf Development, der har udviklet både projekt og lokalplan, som giver mulighed for et byggeri med op til 22 etager.

 "Vi er glade for, at projektet nu bliver realiseret i store træk, som det oprindeligt var tiltænkt. Der er tale om et visionært projekt, som bryder med byens traditionelle skala og sætter Aalborg på landkortet i kraft af projektet højde og udtryk, siger Ludvig Find, administrerende direktør i ELF Development A/S. 

Arkitema Architects har tegnet det nye hus, og Mette Julie Skibsholt, som er senior kreativ leder og arkitekt MAA glæder sig og udtaler:

"I højderne over Aalborgs skyline vil livet blive levet i rigt varierede boligtyper langs solens vandring dagen igennem. Huset har en udtalt elegant fremtoning i kraft af de vertikale motiver, der løber op over bygningen".

Efter nytår sættes projektet i gang, og det er NCC, der står for arbejdet. Områdedirektør Henrik Holm ser frem til at være med til at skabe et nyt nordjysk vartegn:

"Horisonten kommer til at blive et smukt vartegn for Nørresundby. Det vil stå og minde os om bydelens historie, og det vil samtidig være med til at minde os om den fantastiske udvikling, som hele Aalborg er i. Vi ser frem til at komme i gang med projektet meget snart".

Læs mere om projektet på horisontenaalborg.dk