7. marts 2019

Nyopførte lejligheder i Valby Maskinfabrik

Aberdeen Standard Investments køber ejendom med 97 nyopførte lejligheder i Valby Maskinfabrik – og flere investeringer venter lige om hjørnet.

 

Området omkring Valby Maskinfabrik er de seneste år undergået en markant udvikling fra industri- til boligkvarter. En udvikling, som Aberdeen Standard Investment nu har købt ind på med den nyopførte boligblok med 97 lejelejligheder. Ejendommen stod færdig ved årsskiftet og er fuldt udlejet. Aberdeen Standard Investments overtager ejendommen for et trecifret millionbeløb på vegne af den paneuropæiske boligfond ASPER, som blev etableret i begyndelsen af 2018.

Flere danske investeringer i støbeskeen

Jes Rovsing, Head of Transactions hos Aberdeen Standard Investments fortæller, at købet af ejendommen i Valby er ASPER-fondens anden investering i Danmark, og at der er flere grunde til, at købet er interessant for den paneuropæiske fond.

"Området Valby Maskinfabrik har de seneste år undergået en markant udvikling og udgør i dag et veletableret og næsten færdigudviklet boligområde. Beliggenheden nær København centrum, og ikke mindst den lette adgang til to S-togsstationer og en kommende metro, er afgørende for, at ejendommens placering er særdeles attraktiv, også på lang sigt".

Jes Rovsing understreger, at den høje byggekvalitet, lejlighedernes størrelse og det fornuftige lejeniveau, også har været afgørende for købet.

"Der er tale om lejligheder i en størrelse, der er meget stor efterspørgsel efter, hvilket bekræftes af, at ejendommen er fuldt udlejet fra starten. Samtidig er lejeniveauet fornuftigt, så det passer til en stor målgruppe af personer med middelindkomst. Derfor har vi også tillid til, at efterspørgslen vil vare ved", forklarer han.

Aberdeen Standard Investments arbejder på flere investeringer til ASPER-fonden, men der er også stor investeringsaktivitet på vegne af andre af selskabets fonde.

"Dels arbejder vi på forward commitment investeringer i boligprojektejendomme, men vi er også på udkig efter multibruger-kontorejendomme i København og Aarhus og velbeliggende logistikejendomme. Derudover har vi en long income fond på vej, som vil fokusere på ejendomme med lange lejekontrakter og dermed en stabil indkomst", slutter Jes Rovsing.